A tárkonyos krumplileves sós-savanykás ízvilága eltér a megszokott paprikás változatétól. Ez a különleges leves a húsvéti sonka levéből készítve igazi ünnepi finomság! A tárkonyos krumplileves sok krumplival, sok nokedlivel a legfinomabb. Természetesen nem csak húsvétkor készíthetjük el ezt a finom levest, más alkalmakkor is kiváló, laktató előétel lehet. Sós, telt íze miatt azt ajánljuk, hogy ha nem ünnepre készül a tárkonyos krumplileves, akkor másodiknak már könnyedebb fogást válasszunk, például nudlit, tojásos nokedlit vagy töltött uborkát.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveszöldség
- 3 l sonkalé vízzel hígítva
- 1 kg burgonya
- ízlés szerint tárkony
A nokedlihez:
A rántáshoz:
Elkészítés:
A főtt sonka levét vízzel felengedjük olyan arányban, hogy kellemesen sós íze legyen. Mindenképpen kóstoljuk meg!
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, a burgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Az összes zöldséget a burgonyával együtt feltesszük főni a sonkalében, tárkonnyal ízesítjük.
A nokedlihez a lisztet a tojással és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Elkészítjük a rántást, olajat hevítünk, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és kevés vízzel felengedjük. A rántást összekeverjük a levessel. Felforraljuk a rántásos tárkonyos krumplilevest és már tálalhatjuk is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!