Tavaszi hidegtál

Ilyenkor tavasszal szeretnünk könnyedebb ételeket fogyasztani több okból is. Az időjárás egyre melegszik és van, hogy nem esik jól egy nehéz étel, jól esik viszont egy zöldséges, könnyű étel, aminek tartalma a paradicsom, vajretek, uborka, sajtok. De a másik oka a nyár közeledte. Lehet, hogy télen megfogadtuk, hogy már elkezdjük a nyári formánkra gyúrni, de mégsem úgy jött össze. Ezért ezt most kell pótoljuk, és a saláták fogyasztása erre egy jó megoldás lehet.

Ha Te is készülsz a nyárra, bátran merjük ajánlani ezt a receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Lereszeljük a füstölt sajtot, majd hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tormát, összekeverjük. Egy vágódeszkára tesszük a sonkaszeletet, belerakjuk a tölteléket, feltekerjük. Közben megmossuk a tojásokat, kb. 8-10 perc alatt sós vízben keményre főzzük. A koktélparadicsom, vajretek és a kígyóuborka megmosva és felszeletelve kerüljön bele. Miután megfőtt a tojás, héját leszedjük és négyfelé vágjuk. A sonkatekercseket körberakjuk a tojáscikkekkel és a színes zöldségekkel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek