A karalábéleves könnyed tavaszi leves is lehet, de ez a recept egy laktató, tápláló finomság különleges levesbetéttel. A medvehagyma tavaszi ízeket varázsol ebbe a különleges karalábélevesbe. A vajgaluska teszi egzotikussá ezt az egyszerű, de nagyszerű levest. A karalábéleves sok friss zöldséggel, petrezselyemzölddel igazi vitaminbomba. A tavasz hidegebb napjain garantáltan átmelegít majd ez a mennyei leves!
Hozzávalók a leveshez:
- 2 db karalábé
- 1 db sárgarépa
- 6 szál medvehagyma
- pár szál petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt paprika
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 liter víz
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A vajgaluskához:
Elkészítés:
Meghámozzuk a karalábét és a répát. Szeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékonyra szeljük. Az olajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt félpuhára pároljuk. Megszórjuk kevés őrölt paprikával, vízzel felengedjük, beletesszük a petrezselyemlevelet és lassú tűzön puhára főzzük.
Elkészítjük a galuskát. A tojást elkeverjük a lágy vajjal, hozzáadjuk a lisztet, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. A galuskákat egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a tejfölhöz. A leveshez öntjük folyamatos keverés mellett. Megvárjuk, amíg egyet “rottyan” és tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!