Tavaszi karalábéleves medvehagymával és vajgaluskával

Karalábéleves

A karalábéleves könnyed tavaszi leves is lehet, de ez a recept egy laktató, tápláló finomság különleges levesbetéttel. A medvehagyma tavaszi ízeket varázsol ebbe a különleges karalábélevesbe. A vajgaluska teszi egzotikussá ezt az egyszerű, de nagyszerű levest. A karalábéleves sok friss zöldséggel, petrezselyemzölddel igazi vitaminbomba. A tavasz hidegebb napjain garantáltan átmelegít majd ez a mennyei leves!

Hozzávalók a leveshez:

A vajgaluskához:

Elkészítés:

Meghámozzuk a karalábét és a répát. Szeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékonyra szeljük. Az olajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt félpuhára pároljuk. Megszórjuk kevés őrölt paprikával, vízzel felengedjük, beletesszük a petrezselyemlevelet és lassú tűzön puhára főzzük.

Elkészítjük a galuskát. A tojást elkeverjük a lágy vajjal, hozzáadjuk a lisztet, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. A galuskákat egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk.

Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a tejfölhöz. A leveshez öntjük folyamatos keverés mellett. Megvárjuk, amíg egyet “rottyan” és tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek