Tavaszi zöldségleves vajas tönkölylisztes galuskával

Tavaszi zöldségleves vajas galuskával

Tavasszal a friss idényterményekből készített zöldségleves igazi vitaminbomba. A tavaszi zöldségleves önmagában nem túl laktató, ezért vajjal gazdagított házi galuskával ajánljuk az elkészítését. A tönkölyliszt több rostot tartalmaz, mint a hagyományos búzafinomliszt, ezért a tönkölylisztes galuska pozitívabb hatással lesz az emésztőrendszerre, a tavaszi zöldségleves rostban gazdag zöldségeivel együtt könnyen emészthető ételt kapunk. Zöldségekkel gazdagon főzve, sok galuskával készítve akár egytálételnek is beillik ez a finom tavaszi zöldségleves.

Hozzávalók:

Galuska:

Elkészítés:

A sárgarépát és a petrezselyem gyökeret megpucoljuk és felaprítjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát és a zöldborsót is. A lisztet és a kurkumát a zöldségekre szórjuk és lepirítjuk, majd az egészet felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és felforraljuk. Kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

A galuskához a tojást felverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a lisztet. Annyi vizet adagolunk hozzá, hogy könnyen szaggatható legyen. Kanállal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd készre főzzük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek