Tejfölös gombapaprikás

Magyarországon az egyik legkedveltebb zöldség közé tartozik a paprika. Az eredetileg Dél-Amerikából származó növényt eleinte, dísznövényként tartották Európában, ugyanis mérgezőnek hitték. Elsősorban Szegeden és Kalocsán vált igazán ismerté. Manapság, számos fajtáját ismerjük és fogyasztjuk. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnően támogatja szervezetünket. Mindezek mellett, pedig a magas ásványi anyag tartalma segít a koleszterinszint csökkentésében.

Ha szeretnéd valami újdonsággal meglepni szeretteidet, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Felhevítjük a kókuszolajat, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Erre kerül a kockára vágott bocskor paprika, paradicsom, zúzott fokhagyma, majd jól összepároljuk. Rátesszük a szeletekre vágott gombát, megszórjuk petrezselyemzölddel, feketeborssal, majd egy kis vizet aláöntve, fedővel lefedve 10-15 percig pároljuk, míg teljesen össze nem esik. Belekeverjük a sót és az őrölt pirospaprikát, majd fedővel lefedve tovább főzzük. Amíg a gomba fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a gomba forró levéből keveset hozzámerünk, és lassan, folyamatos kevergetés mellett a pörkölthöz öntjük. Jól összeforraljuk. Nokedlivel vagy szarvacska tésztával, savanyúsággal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek