A karfiol azon zöldségeink közé tartozik, melyet számtalan módon fel tudunk használni. Szervezetünkre pedig rengeteg jótékony hatással bír. Magas szulforafán tartalmának köszönhetően javítja vérnyomásunkat, illetve vesénkre is pozitív hatást gyakorol. Emellett pedig számos vitamin, ásványi anyagot tartalmaz mellyel kitűnően tudjuk immunrendszerünket támogatni.
Ha szeretnél valami könnyed újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 1/2 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- ízlés szerint só
- 1 fej hagyma
- ízlés szerint petrezselyem
- ízlés szerint bors
- 1 kanál liszt, víz
- 1 pohár tejföl
Megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymát apró kockára, a répát és a petrezselyemgyökeret karikára, a karfiolt rózsáira vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Egy pici vizet is lehet hozzáadni, így kevesebb zsiradékra lesz szükség. Hozzáadjuk a zöldségeket, átforgatjuk a hagymán, majd egy kanál liszttel megszórjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, kimerünk a levesből a tejfölhöz, simára keverjük, visszaöntjük és összeforraljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!