Tejszínes-csirkés-cukkinis penne

Tejszínes-cukkinis penne

Ez az egyszerű tésztaétel nem csak gyorsan elkészíthető, de különlegesen lágy ízvilágával Téged is elvarázsol! A penne magába szívja a krémesen lágy tejszínes szószt és a fűszeres csirke harmóniát alkot a friss cukkinival. Könnyed vacsorára is ajánljuk, de egy kiadós leves után tökéletes második fogásnak ebédre is. Nyáron akár egy könnyed, hideg Gazpacho után is jól eshet az extra tápanyag.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már akkor megsózzuk, amikor a serpenyőbe tesszük, kisebb eséllyel ég le a hagyma!

Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés őrölt paprikával fűszerezzük, majd mehet rá a felkockázott cukkini. Együtt pároljuk tovább.

Mikor a cukkini is megpirult kicsit, a tejszínt hozzáadva addig főzzük, amíg a hús és a cukkini teljesen megpuhul. A tésztát sós vízben kifőzzük és a tejszínes szósszal elkeverve forrón tálaljuk.

Amennyiben kíváncsi vagy további gyorsan elkészíthető tésztareceptekre, nézz rá paradicsomos-olajbogyós tésztareceptünkre, illetve különleges színes mediterrán tésztasaláta receptünkre is!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek