Tejszínes fejessaláta leves

Ez is egy könnyed, tavaszias leves. Ha friss zöldségekből készítjük, igazán le tud venni minket a lábunkról. Talán elsőre furcsa lehet a fejessaláta leves, de ez nem lehet akadálya annak, hogy megkóstoljuk. Még a szervezetünknek szüksége van a támogatásra a hűvösebb időben, és ez a leves ezt meg tudja adni. Laktató és egy ízbomba.

Ha kipróbálnál valami és frissítőt, csak ajánlani tudjuk ezt a receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát apróra vágjuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az aprított zöldhagymát és megdinszteljük. Rátesszük a tisztított és aprított zöldségeket, majd tovább pároljuk. Felöntjük a zöldség alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt puhára főzzük. Hozzárakjuk a megmosott, széles csíkokra vágott salátát és kaprot. Nem sok főzést igényel! A tejszínt beleöntve kiforraljuk. Szükség szerint a folyadékot és a fűszereket pótoljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek