Ez is egy könnyed, tavaszias leves. Ha friss zöldségekből készítjük, igazán le tud venni minket a lábunkról. Talán elsőre furcsa lehet a fejessaláta leves, de ez nem lehet akadálya annak, hogy megkóstoljuk. Még a szervezetünknek szüksége van a támogatásra a hűvösebb időben, és ez a leves ezt meg tudja adni. Laktató és egy ízbomba.
Ha kipróbálnál valami és frissítőt, csak ajánlani tudjuk ezt a receptet!
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna (bacon)
- 3 db nagyobb zöldhagyma
- 2 db közepes sárgarépa
- 3 db közepes burgonya
- 2 szál zsenge kapor
- 1 db nagyobb fejessaláta
- 5 db zöld spárga
- 200 ml tejszín
- ízlés szerint só, őrölt bors
- 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
Elkészítés:
A szalonnát apróra vágjuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az aprított zöldhagymát és megdinszteljük. Rátesszük a tisztított és aprított zöldségeket, majd tovább pároljuk. Felöntjük a zöldség alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt puhára főzzük. Hozzárakjuk a megmosott, széles csíkokra vágott salátát és kaprot. Nem sok főzést igényel! A tejszínt beleöntve kiforraljuk. Szükség szerint a folyadékot és a fűszereket pótoljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!