Hagyományos ételünk a gombapaprikás és a gombapörkölt, ráadásul több húsfélét is készítünk “gombásan”. Ebben a receptben új oldaláról ismerheted meg a gombát: a tejszínes gombafőzelék ugyanis nem tartalmaz paprikát! A tejszínes gombafőzelék krémes, lágy, harmonikus étel. Tökéletes kiegészítője lehet egy tányér párolt rizs, vagy törtburgonya. Ha szereted a gombát, kóstold meg ezt a különleges változatát is!
Hozzávalók:
- 800 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- só és bors ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- citromlé
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. A finomra vágott hagymát a vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
A tejszínben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a habarást hozzáadjuk a gombához. Felforraljuk és ízlés szerint citromlével meglocsoljuk. Tálaláskor tetejét bőségesen meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!