Tejszínes gombafőzelék

Tejszínes gombafőzelék

Hagyományos ételünk a gombapaprikás és a gombapörkölt, ráadásul több húsfélét is készítünk “gombásan”. Ebben a receptben új oldaláról ismerheted meg a gombát: a tejszínes gombafőzelék ugyanis nem tartalmaz paprikát! A tejszínes gombafőzelék krémes, lágy, harmonikus étel. Tökéletes kiegészítője lehet egy tányér párolt rizs, vagy törtburgonya. Ha szereted a gombát, kóstold meg ezt a különleges változatát is!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. A finomra vágott hagymát a vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.

A tejszínben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a habarást hozzáadjuk a gombához. Felforraljuk és ízlés szerint citromlével meglocsoljuk. Tálaláskor tetejét bőségesen meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek