Fagyi a levesben? Bár elsőre furcsán hangozhat, ám a gyümölcsös krémleveseket igazán különlegessé tudja varázsolni ez a kis apróság. Ez a tejszínes sárgadinnye krémleves felidéz bennünk mindent, ami a nyár szó hallatán az eszünkbe juthat. Gyümölcsös íz, édes aromák egy kis vaníliával megbolondítva és persze a ráadás fagylalt gombóc, ami valóban megkoronázza ezt a fogást.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgadinnye
- 500 ml víz
- 2 ek. kristálycukor
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint vaníliás cukor
- 200 ml főzőtejszín
- 40 g vaníliás pudingpor
- szükség szerint tej
Elkészítés:
A sárgadinnyét apró darabokra vágjuk és főzőedénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. 20-25 perc alatt puhára főzzük. A vaníliás pudingport kevés tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt és a dinnyére öntjük. Összeforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Összeturmixoljuk és hűtőbe tesszük. A hideg levest vanília fagylalttal kínáljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!