Tepsiben sült almás-fahéjas palacsinta

Sütőben sült almás-fahéjas palacsinta

A palacsinta elkészítése egy nagyobb család számára időigényes és unalmas feladat lehet. Mire megsül az utolsó palacsinta, az első kihűl, ha egy személy készíti, akkor nem tudja egyszerre sütni és tölteni is, nehéz összeegyeztetni, hogy az egész család egyszerre tudjon leülni az asztalhoz. De van megoldás! A sütőben sült palacsinta 30 perc alatt elkészül – onnan számolva, hogy feltöröd az első tojást! Ha szereted a palacsintát és a gyors recepteket, olvass tovább!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A tészta hozzávalóit csomómentesre elkeverjük. Egy közepes méretű (23×35 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd pár csepp olajjal lekenjük a sütőpapírt. Ráöntjük a palacsintatésztát, majd jó sűrűn megpakoljuk az almaszeletekkel. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és cukorral. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (érdemes tűpróbát végezni).

Szeleteljük és forrón tálaljuk. Esetleg még vaníliasodót, fagylaltot is adhatunk hozzá, de önmagában is nagyon finom.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek