Töltött burgonyaladik bolognai módra

Nem is gondolná az ember, hogy a burgonyának is számos jótékony élettani hatása lehet szervezetünkre. Nem csak emésztési problémákat lehet vele orvosolni, de a népi hagyomány szerint álmatlanság ellen is tökéletes. Mindezek mellett, pedig ízületi problémákra, illetve a gyomorsav túltengés esetén is tökéletes

Ha pedig szeretnél valami új és különleges ételt készíteni burgonyából, bátran próbáld ki az alábbi receptet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyákat héjában megfőzzük. A vízbe köménymagot, babérlevelet és sót teszünk. Elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a levét elfövi. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregánó), és egy csipetnyi cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg. A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek, tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük. A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a „ladikokat”. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a „ladikokat”, lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek