Tudtad, hogy egy átlagos méretű körte elfogyasztásával biztosítható a napi C-vitaminszükséglet 12%-a? Kutatások bebizonyították, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség, az elhízás és a szívroham esélyét. Ezt a gyümölcsöt diétázók számára is bátran ajánljuk, hiszen alacsony kalóriatartalma mellett még teltségérzetet is biztosít, így tökéletes alakbarát ropogtatnivaló lehet.
Hozzávalók:
- 6 db körte
- 4 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró
- 2-3 evőkanál méz
- ízlés szerint kevés fahéj
- ízlés szerint mazsola
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
Elkészítés:
A körte magházát kivágjuk. A diót, mézet, mazsolát, fahéjat összekeverjük és a körte közepébe töltjük. Ezután egyesével vékonyra nyújtott leveles tésztába csomagoljuk a töltött körtéket. Lekenjük tojással a tésztát és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!