Töltött körte batyuk

Tudtad, hogy egy átlagos méretű körte elfogyasztásával biztosítható a napi C-vitaminszükséglet 12%-a? Kutatások bebizonyították, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség, az elhízás és a szívroham esélyét. Ezt a gyümölcsöt diétázók számára is bátran ajánljuk, hiszen alacsony kalóriatartalma mellett még teltségérzetet is biztosít, így tökéletes alakbarát ropogtatnivaló lehet.

Hozzávalók:

  • 6 db körte
  • 4 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró
  • 2-3 evőkanál méz
  • ízlés szerint kevés fahéj
  • ízlés szerint mazsola
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A körte magházát kivágjuk. A diót, mézet, mazsolát, fahéjat összekeverjük és a körte közepébe töltjük. Ezután egyesével vékonyra nyújtott leveles tésztába csomagoljuk a töltött körtéket. Lekenjük tojással a tésztát és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek