A juhtúró jellegzetes íze, az olvadt túrós töltelék, a friss spenót, a fűszeres vaj… jól hangzik, ugye? És ez még csak a töltelék! Mindez bekerül a krumplilángos belsejébe. A krumplilángos kívül ropogós, pont, mint a hagyományos lángos, csak a tésztája gazdagabb. A krumplilángos valamivel laktatóbb is emiatt, mint a hagyományos lángos. Igény esetén töltelék nélkül is elkészíthető a krumplilángos a recept alapján. Sajtos, tejfölös ízben is mennyei, de akár édes változatban is készíthető lekvárral, nutellával megkenve.
Hozzávalók a lángoshoz:
- 30 dkg burgonya
- só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 dl langyos tej
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 10 dkg bébispenót
- bors
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg juhtúró
- 5 dkg tehéntúró
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, forrón megpucoljuk, villával összetörjük. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A főtt burgonyát, lisztet, tojást, sót a felfuttatott élesztővel összekeverjük, kevés langyos vízzel hígítjuk, összedolgozzuk és 1 órát kelesztjük.
A töltelékhez a nagyobb darabokra vágott spenótot kevés fekete borssal vajon megfuttatjuk, és a túróval összekeverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat csippentünk, lisztezett deszkán kör alakúra széthúzzuk, egyik felére kanálnyi tölteléket teszünk és félbehajtjuk. Széleit megnyomkodjuk.
Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Tejföllel és fokhagymával megkenve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!