A vöröshagyma sok konyha alapja, de a mindennapjainkban gyógynövényként is szerepel. A hagymában legnagyobb mennyiségben megtalálható flavonoid enyhíteni tudja az allergiát és az asztmát is. A vöröshagyma sok természetes cukrot és vitamint is tartalmaz, mint például az A, B6 és C-vitamin. Régebben a katonai ellátmányok alap része volt, hogy a katonák immunrendszerét tudják vele erősíteni. Ma már azt is tudjuk, hogy a benne lévő kvercetin rákmegelőző hatással is bír.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk, a belsejét kiszedjük. A pulykamellet ledaráljuk, a kifliket beáztatjuk, majd kifacsarjuk és a húshoz adjuk. Belekeverjük a tojást, a sót és a borsot, majd megtöltjük vele a félbevágott hagymákat. Kizsírozott sütőtálba helyezzük, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!