Tonhalas tojássaláta paradicsomban tálalva

Tonhalas tojássaláta

Ha bulit tartasz vagy az ünnepi asztalra készítesz falatkákat, nagyon jól mutat a tojássaláta a paradicsomokba töltve, azonban a hétköznapokban akár szendvicsbe is töltheted, szintén paradicsommal, salátalevéllel tálalva. Ha unod az egyszerű főtt tojást és a belőle készült legegyszerűbb tojássalátát, kóstold meg ezt az extrém, különleges változatot! A krémes avokádó, a lágy joghurt és a tonhal különleges ízt ad a tojássalátának, míg a retektől friss, a fokhagymától pedig pikáns ízt kap ez a fogás.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Összekeverjük a tojást a lecsöpögtetett tonhallal, az összetört avokádóval, a joghurttal, a finomra vágott retekkel, a magvakkal és a fűszerekkel. Kész is van a tojássaláta, már csak tálalni kell!

A paradicsomok tetejét levágjuk, a közepét kiszedjük, hogy kis “edénykéket” kapjunk. Salátalevélre helyezzük a fél paradicsomokat és megtöltjük a keverékkel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek