Ha bulit tartasz vagy az ünnepi asztalra készítesz falatkákat, nagyon jól mutat a tojássaláta a paradicsomokba töltve, azonban a hétköznapokban akár szendvicsbe is töltheted, szintén paradicsommal, salátalevéllel tálalva. Ha unod az egyszerű főtt tojást és a belőle készült legegyszerűbb tojássalátát, kóstold meg ezt az extrém, különleges változatot! A krémes avokádó, a lágy joghurt és a tonhal különleges ízt ad a tojássalátának, míg a retektől friss, a fokhagymától pedig pikáns ízt kap ez a fogás.
Hozzávalók:
- 2 db paradicsom
- 150 g tonhal konzerv
- ½ avokádó
- 3 db tojás
- 6 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
- 4-5 db retek
- 20 g földimogyoró és/vagy kesudió
- ¼ teáskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- salátalevél a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Összekeverjük a tojást a lecsöpögtetett tonhallal, az összetört avokádóval, a joghurttal, a finomra vágott retekkel, a magvakkal és a fűszerekkel. Kész is van a tojássaláta, már csak tálalni kell!
A paradicsomok tetejét levágjuk, a közepét kiszedjük, hogy kis “edénykéket” kapjunk. Salátalevélre helyezzük a fél paradicsomokat és megtöltjük a keverékkel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!