Tavasszal a friss, zsenge újburgonya szezonja van. Ezt érdemes kihasználni, hiszen a burgonya még vékony héjában is rengeteg vitamin van. A serpenyős újburgonya ezáltal nem csak finom és laktató, de még egészséges is! Ez a fogás a pikáns ételek kedvelőinek lesz a kedvence, hiszen nem sajnáljuk benne a chili pelyhet és akár egész chilipaprikával is díszíthetjük tálaláskor. A tükörtojás tökéletesen kiegészíti ezt a fűszeres ételt a maga egyszerűségével. A serpenyős újburgonya edényében, a burgonyával együtt sütött tojás ráadásul átveszi a burgonya fűszereit, zamatát.
Hozzávalók:
- 30 dkg újburgonya
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint só, bors, chili pehely
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyát folyó víz alatt alaposan átdörzsöljük, félbevágjuk és bő olajban pár perc alatt elősütjük.
Vajat olvasztunk, megpirítjuk benne a fokhagymát, rádobjuk az elősütött burgonyát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chili pehellyel. Melléütjük a tojást és 2-3 perc alatt készre sütjük.
Tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk és már tálalható is. Díszíthetjük őrölt csípős paprikával, további chili pehellyel, kisebb egész chilipaprikával is.
Tálalhatjuk friss tavaszi vegyessalátával, káposztasalátával vagy savanyúsággal is. A savanyúságok közül a savanyított chilipaprika passzol hozzá a leginkább, de almapaprikával, savanyú káposztával, csalamádéval is tökéletesen kiegészíthető a serpenyős újburgonya.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!