Tükörtojásos serpenyős újburgonya

Serpenyős újburgonya

Tavasszal a friss, zsenge újburgonya szezonja van. Ezt érdemes kihasználni, hiszen a burgonya még vékony héjában is rengeteg vitamin van. A serpenyős újburgonya ezáltal nem csak finom és laktató, de még egészséges is! Ez a fogás a pikáns ételek kedvelőinek lesz a kedvence, hiszen nem sajnáljuk benne a chili pelyhet és akár egész chilipaprikával is díszíthetjük tálaláskor. A tükörtojás tökéletesen kiegészíti ezt a fűszeres ételt a maga egyszerűségével. A serpenyős újburgonya edényében, a burgonyával együtt sütött tojás ráadásul átveszi a burgonya fűszereit, zamatát.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát folyó víz alatt alaposan átdörzsöljük, félbevágjuk és bő olajban pár perc alatt elősütjük.

Vajat olvasztunk, megpirítjuk benne a fokhagymát, rádobjuk az elősütött burgonyát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chili pehellyel. Melléütjük a tojást és 2-3 perc alatt készre sütjük.

Tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk és már tálalható is. Díszíthetjük őrölt csípős paprikával, további chili pehellyel, kisebb egész chilipaprikával is.

Tálalhatjuk friss tavaszi vegyessalátával, káposztasalátával vagy savanyúsággal is. A savanyúságok közül a savanyított chilipaprika passzol hozzá a leginkább, de almapaprikával, savanyú káposztával, csalamádéval is tökéletesen kiegészíthető a serpenyős újburgonya.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek