Túrófánk

Túrófánk

A farsangi időszakban gyakran megkívánjuk a fánkot. A gyúrás, dagasztás, kelesztés, szaggatás hosszadalmas folyamat így nincs mindig idő friss fánk sütésére. Ez az isteni túrófánk gyors alternatívája lehet a hagyományos fánknak. Frissen sütve a legfinomabb, ezért ha soknak érezzük, a tészta egy részét hűtőzzük be és süssük ki később. A bekevert masszát érdemes 24 órán belül felhasználni, nehogy a túró megromoljon!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Bár a túrófánk ízében nem azonos a hagyományos farsangi fánkkal, mégis egy gyorsan elkészíthető alternatívája lehet a dagasztott kelt tésztának. A túrót összetörjük és belereszeljük a citrom héját. Hozzákeverjük a felvert egész tojásokat, csipetnyi sót, vanillincukrot és a sütőporral elkevert lisztet.

Egy edényben olajat hevítünk és két evőkanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát.  A fánkok mindkét oldalát szép színesre sütjük és még forrón fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek