A farsangi időszakban gyakran megkívánjuk a fánkot. A gyúrás, dagasztás, kelesztés, szaggatás hosszadalmas folyamat így nincs mindig idő friss fánk sütésére. Ez az isteni túrófánk gyors alternatívája lehet a hagyományos fánknak. Frissen sütve a legfinomabb, ezért ha soknak érezzük, a tészta egy részét hűtőzzük be és süssük ki később. A bekevert masszát érdemes 24 órán belül felhasználni, nehogy a túró megromoljon!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 4 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanillincukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
Bár a túrófánk ízében nem azonos a hagyományos farsangi fánkkal, mégis egy gyorsan elkészíthető alternatívája lehet a dagasztott kelt tésztának. A túrót összetörjük és belereszeljük a citrom héját. Hozzákeverjük a felvert egész tojásokat, csipetnyi sót, vanillincukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy edényben olajat hevítünk és két evőkanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. A fánkok mindkét oldalát szép színesre sütjük és még forrón fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!