A fekete retek manapság az egyik legkedveltebb téli zöldségnek számít. Számos olyan vitaminnal és ásványi anyaggal támogatja szervezetünket a téli hónapokban is, melyek elengedhetetlenek. Emellett, hozzájárul májunk megfelelő működéséhez és a népi gyógyászat szerint pedig leve képes felvenni a küzdelmet az epekővel szemben. Mézzel keverve pedig tökéletes gyógymód a köhögésre.
Ha szeretnél valami egyszerűbb de finom uzsonnát kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 db fekete retek (nagy)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 ek. natúr krémjoghurt
- ízlés szerint só, bors, chilipehely
Elkészítés:
A fekete retket meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. A túróhoz hozzáadjuk az olívaolajat és a natúr joghurtot. Botmixerrel krémtúró állagúra mixeljük. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott fekete retket, és chili paprikát őrlünk rá. Összekeverjük, és pirítóssal már fogyaszthatjuk is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!