Tzatziki csicseriborsó palacsintával

Néha jól esik a szervezetünknek egy kis vegetáriánus étel. Ezt, a kígyóuborka alapanyagú tzatzikivel, tökéletesen meg lehet valósítani. Kellő mennyiséggel és ízesítéssel evvel az egyszerű palacsintával jó kis ebéd lehet. Örök dilemma szerintünk, hogy joghurttal vagy tejföllel kell készíteni a tökéleset salátát, de ez igazából mindenkinek a szíve joga.

Mi most egy joghurtos receptet hoztunk Nektek, jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

Tzatziki:

Csicseriborsó palacsinta:

  • 1 bögre csicseriborsó liszt
  • kb. 1 bögre víz
  • csipet
  • szükség szerint étolaj (opció, ha jó palacsintasütő)

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és a végeit levágjuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük, sóval elkeverjük. A joghurtot, fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, mézet összekeverjük és a létől kinyomkodott uborkához adjuk. Jól elkeverjük, hűtőben kicsit pihentetjük. A csicseriborsó palacsinta nagyon egyszerű. A csicserilisztet elkeverjük a sóval. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Kicsit állni hagyjuk, majd gyorsan megsütjük mindkét oldalát. A kész palacsinták egyik felére tzatzikit kanalazunk, félbehajtjuk és jó étvággyal elfogyasztjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek