Néha jól esik a szervezetünknek egy kis vegetáriánus étel. Ezt, a kígyóuborka alapanyagú tzatzikivel, tökéletesen meg lehet valósítani. Kellő mennyiséggel és ízesítéssel evvel az egyszerű palacsintával jó kis ebéd lehet. Örök dilemma szerintünk, hogy joghurttal vagy tejföllel kell készíteni a tökéleset salátát, de ez igazából mindenkinek a szíve joga.
Mi most egy joghurtos receptet hoztunk Nektek, jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
Tzatziki:
- 5 db kígyóuborka
- 5-6 evőkanál joghurt (ha lehet, görög)
- 1 evőkanál méz (opció)
- csipet fehér bors
- 1-2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 1-2 evőkanál citromlé (helyettesíthető mustárral)
- 1 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
Csicseriborsó palacsinta:
- 1 bögre csicseriborsó liszt
- kb. 1 bögre víz
- csipet só
- szükség szerint étolaj (opció, ha jó palacsintasütő)
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és a végeit levágjuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük, sóval elkeverjük. A joghurtot, fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, mézet összekeverjük és a létől kinyomkodott uborkához adjuk. Jól elkeverjük, hűtőben kicsit pihentetjük. A csicseriborsó palacsinta nagyon egyszerű. A csicserilisztet elkeverjük a sóval. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Kicsit állni hagyjuk, majd gyorsan megsütjük mindkét oldalát. A kész palacsinták egyik felére tzatzikit kanalazunk, félbehajtjuk és jó étvággyal elfogyasztjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!