Kapros-tejfölös újburgonya-saláta

Újburgonya-saláta

A hagyományos burgonyasalátához képest gazdagabb, frissebb ízeket vonultat fel ez a különleges újburgonya-saláta. A friss zöldségek, a tejföl, a fűszerek és a főtt újburgonya igazi ízkavalkádot hoznak az asztalra. Az újburgonya-saláta kiváló köret hidegtálak mellé, de magában is fogyasztható vacsorára. Ízlés szerint zöldhagymával is díszíthető, kiegészíthető, a még pikánsabb ízvilág érdekében. Ha egyszer megkóstolod az újburgonya-salátát, sosem fogsz visszatérni a hagyományos burgonyasalátához!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott újburgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, majd karikára vágjuk. A felkarikázott burgonyát félretesszük.

Az öntetet elkészíthetjük amíg a burgonya fő, vagy mikor megfőtt és várjuk, hogy kihűljön. A salátaöntethez a tejfölt elkeverjük sóval, porcukorral, köménymaggal, borssal, citromlével, a felaprított kaporral és az apróra vágott lilahagymával.

A karikára vágott krumplihoz adjuk az apró kockára vágott uborkát, majd ráöntjük az öntetet és alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, de még finomabb, ha egy egész éjszakát a hűtőben pihen.

Hidegen tálaljuk friss kaporral megszórva. Ünnepi alkalmakra díszíthetjük hagymarózsával is.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek