Ünnepi franciasaláta

Miért is érdemes minden nap minimum egy tojást elfogyasztanunk? Magas D-vitamin tartalmának köszönhetően napi szükségletünk 20%-át tudjuk fedezni egy tojás segítségével, de kolin szükségleteink 30%-át fedezni tudjuk. Kiváló kiegészítője lehet a fogyókúrának is, ugyanis magas a fehérje tartalma azonban alig van benne szénhidrát.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk számodra az alábbi receptet.

Hozzávalók:

A tojásokat megfőzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. A felkockázott sárgarépát, burgonyát és borsót enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A hámozott almát felkockázzuk, majd citromlében megforgatjuk. A főtt zöldségeket és az almát egy tálba tesszük. A majonézt, sót, borsót, tejfölt elkeverjük és a zöldségekhez adjuk. Melegítsük fel a csirkealaplét, tegyük hozzá a zselatint és kevergessük, amíg fel nem oldódik. Béleljük ki az őzgerincformát folpackkal úgy, hogy minden oldalán 15-20 centit kilógjon az edényből. A zselatinos lét a salátával elkeverjük. A fele salátát a kibélelt őzgerincforma aljába simítjuk, rátesszük a megpucolt főtt tojásokat, rásimítsuk a saláta másik felét, majd ráhajtogatjuk a folpack széleit. Az asztalon megkocogtatjuk, hogy rendesen eligazodjon. Hűtőben legalább 5 órán át dermesztjük. Kibontjuk, majd óvatosan tányérra borítjuk. Tetejét petrezselyemzölddel és piros paprikaszeletekkel díszítjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek