Ünnepi grapefruitos szelet

Ahogyan a többi citrusfélének, a grapefruit is nagyon magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Csodás téli immunerősítő a narancs mellett. Kiváló társa a fogyókúrás étrendnek, emellett pedig javíthatja a szív egészségét. Felhasználási lehetősége határtalan. Fogyaszthatjuk nyersen, kifacsarva de még akár lekvárt is készíthetünk belőle, más citrusfélékkel keverve.

Ha szeretnél valami újdonságot az ünnepi asztalra, bátran próbáld ki az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Tészta:


  • 5 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 5 ek. meleg víz
  • 200 g rétesliszt
  • 1 tk. sütőpor borkő
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek. étolaj

Grapefruitos krém:

  • 2 db nagyobb grapefruit
  • 100 ml víz
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. somlekvár

A tetejére:

  • 250 ml tejszín 33%
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tojást cukorral és vízzel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olajt. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát összevegyítjük, hozzászitáljuk a tésztához és óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni a rácson. A grapefruitot kis kockákra vágjuk. Lekvárral együtt egy edénybe rakjuk és hagyjuk felforrni. Vízben elkeverjük a vanília pudingport, hozzákeverjük a gyümölcshöz és sűrűre főzzük. Még forrón ráöntjük a süteményre, elsimítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőbe rakjuk 2 órára, amikor teljesen hideg, elkészítjük a tejszínhabot. A tetejére kenjük, majd ismét berakjuk a hűtőbe.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek