Miért is érdemes legalább hetente 2-3 alkalommal salátát fogyasztani? Tele van olyan antioxidánsokkal melyek jótékony hatást gyakorolnak szervezetünkre, emellett pedig serkenti anyagcserénket is. Fogyókúrások számára elengedhetetlen étel, ugyanis alacsony kalóriatartalmú. Jót tesz csontjainknak is, illetve a vér összetételét is javítja mivel oxigénnel látja el a sejteket.
Ez a csirkés saláta pedig igazi energiabomba lehet szervezeted számára!
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell
- 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint méz, őrölt chilipaprika
- só, bors
- 2 tk. oregánó
- 5 db kicsi paradicsom
- 1/2 db kígyóuborka
- 1 csomag konyhakész salátamix
- majonéz ízlés szerint
- pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A csirkemellet pici kockákra vágjuk, majd összekeverjük az olívaolaj, méz, őrölt chilipaprika, só, bors keverékkel. A húst egy serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomot és a kígyóuborkát felkockázzuk és a konyhakész salátakeverékhez adjuk. Megszórjuk oregánóval, beleszedjük a sült csirkemellet kevés olajjal együtt. Végül kevés majonézt is adhatunk hozzá. Pirított kenyér- vagy zsemlekockákkal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!