Villámgyors csirkés saláta

Miért is érdemes legalább hetente 2-3 alkalommal salátát fogyasztani? Tele van olyan antioxidánsokkal melyek jótékony hatást gyakorolnak szervezetünkre, emellett pedig serkenti anyagcserénket is. Fogyókúrások számára elengedhetetlen étel, ugyanis alacsony kalóriatartalmú. Jót tesz csontjainknak is, illetve a vér összetételét is javítja mivel oxigénnel látja el a sejteket.

Ez a csirkés saláta pedig igazi energiabomba lehet szervezeted számára!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet pici kockákra vágjuk, majd összekeverjük az olívaolaj, méz, őrölt chilipaprika, só, bors keverékkel. A húst egy serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomot és a kígyóuborkát felkockázzuk és a konyhakész salátakeverékhez adjuk. Megszórjuk oregánóval, beleszedjük a sült csirkemellet kevés olajjal együtt. Végül kevés majonézt is adhatunk hozzá. Pirított kenyér- vagy zsemlekockákkal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek