Virslifalatkák paradicsomsalátával

A köntösbe öltöztetett virslikarikák a legnépszerűbb vendégváró ételek közé tartoznak, hiszen gyorsan elkészíthetők és könnyen fogyaszthatók. A leveles tészta ellenállhatatlan roppanóssága mellé frissesség is társul, amelyet a hozzá tálalt paradicsomsaláta kölcsönöz neki. A citromos, bazsalikomos saláta könnyed, nyári hangulatot idéz elő, amellyel az esti grillpartik feledhetetlen kellékéve teszi ezt a fogást. Semmiképpen ne hagyjátok ki!

Hozzávalók:

A kinyújtott leveles tésztát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Ezekbe tekerjük a hasonló méretűre vágott virslidarabokat. Sütőlemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon aranybarnára sütjük. A paradicsomot és a lilahagymát feldaraboljuk. Hozzáadjuk az olívabogyót és a felaprított bazsalikomot. Meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük és tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek