A köntösbe öltöztetett virslikarikák a legnépszerűbb vendégváró ételek közé tartoznak, hiszen gyorsan elkészíthetők és könnyen fogyaszthatók. A leveles tészta ellenállhatatlan roppanóssága mellé frissesség is társul, amelyet a hozzá tálalt paradicsomsaláta kölcsönöz neki. A citromos, bazsalikomos saláta könnyed, nyári hangulatot idéz elő, amellyel az esti grillpartik feledhetetlen kellékéve teszi ezt a fogást. Semmiképpen ne hagyjátok ki!
Hozzávalók:
- 200 g leveles tészta
- 250 g virsli
- 1 db tojássárgája
- 300 g paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint fekete olívabogyó
- 1 csokor bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
A kinyújtott leveles tésztát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Ezekbe tekerjük a hasonló méretűre vágott virslidarabokat. Sütőlemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon aranybarnára sütjük. A paradicsomot és a lilahagymát feldaraboljuk. Hozzáadjuk az olívabogyót és a felaprított bazsalikomot. Meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük és tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!