Vöröshagyma szósz

Gondoltad volna, hogy a vöröshagymát 2000 évvel ezelőtt Indiában gyógyszerként használták? A téli időszakban pedig jobb tisztában lenni jótékony hatásaival. Amellett, hogy vitaminban (C, B-vitaminok, E) gazdag akár egy téli kirándulás során összeszedett felfázáson is tudunk segíteni, egy gyors és egyszerű hagymazoknival. Mindezek mellett pedig a kész ételek, ízén is tudunk javítani a segítségével. Nem kell mást tennünk, mint például belefőzni a húslevesbe és máris teljesen már ételt kapunk.

Hozzávalók:

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük,  majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet. Simára keverjük és besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá, hogy szósz állagú legyen. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. Édeskés, savanykás ízvilágúnak kell lennie. Ha kész, a levesben főtt hússal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek