Gondoltad volna, hogy a vöröshagymát 2000 évvel ezelőtt Indiában gyógyszerként használták? A téli időszakban pedig jobb tisztában lenni jótékony hatásaival. Amellett, hogy vitaminban (C, B-vitaminok, E) gazdag akár egy téli kirándulás során összeszedett felfázáson is tudunk segíteni, egy gyors és egyszerű hagymazoknival. Mindezek mellett pedig a kész ételek, ízén is tudunk javítani a segítségével. Nem kell mást tennünk, mint például belefőzni a húslevesbe és máris teljesen már ételt kapunk.
Hozzávalók:
- 2-3 közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerint étolaj a hagyma pirításához
- 3 dl víz
- ízlés szerint só
- 2-3 evőkanál liszt
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint ecet
Elkészítés
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet. Simára keverjük és besűrítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá, hogy szósz állagú legyen. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. Édeskés, savanykás ízvilágúnak kell lennie. Ha kész, a levesben főtt hússal tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!