Vöröshagymafőzelék

Gondoltad volna, hogy a vöröshagyma jótékony hatásait már a kolera vagy a pestis idején is felhasználták? Az emberek igyekeztek minél több hagymát elfogyasztani annak érdekében, hogy elkerüljék a vírust. Nagyban hozzájárul a vörös vérsejtek egészségéhez, illetve a koleszterinszintet is optimalizálja. Mindezek mellett, pedig a hagymatea kiváló eszköz a meghűlés enyhítésére.

Ha úgy érzed szeretnéd kipróbálni a vöröshagyma jótékony hatásait, az alábbi receptet bátran ajánljuk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és kevés olajon alaposan megdinszteljük. Ez kb. 15 perc kis lángon, közben sűrűn kevergetve. Ráteszünk 3 csapott evőkanál lisztet. Jöhetnek a fűszerek és a tej. A kaprot nem kell sajnálni, az adja meg igazán az ízét. Miután minden benne van, folyamatosan kevergetve felforraljuk.  Kevés ecet a legvégén kerül bele.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek