Gondoltad volna, hogy a vöröshagyma jótékony hatásait már a kolera vagy a pestis idején is felhasználták? Az emberek igyekeztek minél több hagymát elfogyasztani annak érdekében, hogy elkerüljék a vírust. Nagyban hozzájárul a vörös vérsejtek egészségéhez, illetve a koleszterinszintet is optimalizálja. Mindezek mellett, pedig a hagymatea kiváló eszköz a meghűlés enyhítésére.
Ha úgy érzed szeretnéd kipróbálni a vöröshagyma jótékony hatásait, az alábbi receptet bátran ajánljuk!
Hozzávalók:
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 3 csapott evőkanál liszt
- 3,5 dl tej
- fehérbors
- kapor
- só
- ízlés szerint cukor
- ecet
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és kevés olajon alaposan megdinszteljük. Ez kb. 15 perc kis lángon, közben sűrűn kevergetve. Ráteszünk 3 csapott evőkanál lisztet. Jöhetnek a fűszerek és a tej. A kaprot nem kell sajnálni, az adja meg igazán az ízét. Miután minden benne van, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kevés ecet a legvégén kerül bele.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!