Vöröshagymás csicseriborsókrém

Reggelire vagy uzsonnára gyakran fogyasztunk valamilyen szendvicset, ám egy idő után ezek unalmassá válhatnak. Ezzel a vöröshagymás csicseriborsókrémmel azonban pillanatok alatt feldobhatjuk az étkezéseket. Ha kókuszzsírral készítjük állati eredetű helyett, akkor a diétázók legjobb barátjává is válhat, hiszen az értékes tápanyagok mellett valóban laktat is ez a feltét. Mivel hűtőben napokig eláll, így a rohanós reggelek során biztos támaszt nyújthat. Próbáljátok ki és variáljátok a kedvetek szerint!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zsírt felmelegítjük és az aprított vöröshagymát megdinszteljük. Adunk hozzá 1,5 dl vizet és pár percig főzzük. Hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot, köménymagot és a konzerv csicseriborsót. Botmixerrel pépesítjük. Híg tejföl sűrűségű legyen, mert ahogy hűl, besűrűsödik. Zárható edényben hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Napokig eláll, fogyaszthatjuk pirítóssal, zöldségekkel, felvágottal. Diétázóknak is ideális reggeli vagy uzsonna.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek