Vöröslencsés rukkolasaláta

A rukkola, vagy másik nevén borsmustár ma már számos saláta elengedhetetlen kelléke. Nem csak íze miatt hanem élettani hatása miatt is közkedvelt alapanyag. Szabályozza a koleszterin- vagy éppen vércukorszintet, mindezek mellett pedig segít az emésztési problémákon, ezért érdemes néha a nehezebb ételek mellett fogyasztani belőle.

Ha szeretnéd az újévet valami újdonsággal kezdeni és megalapozni az újévi szerencsédet, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés

Az újhagymát és a paprikát felaprítjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. 7-10 perces tojást főzünk, ha kihűlt, megpucoljuk és a salátába daraboljuk. Sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A vöröslencsét átmossuk és dupla mennyiségű vízben kis lángon puhára főzzük. Szűrőben lecsepegtetjük, majd a salátához keverjük. Hozzáadjuk a rukkolát és az egészet alaposan átkeverjük. Adhatunk hozzá tetszőleges salátaöntetet, de anélkül is nagyon finom önmagában vagy köretként.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek