A rukkola, vagy másik nevén borsmustár ma már számos saláta elengedhetetlen kelléke. Nem csak íze miatt hanem élettani hatása miatt is közkedvelt alapanyag. Szabályozza a koleszterin- vagy éppen vércukorszintet, mindezek mellett pedig segít az emésztési problémákon, ezért érdemes néha a nehezebb ételek mellett fogyasztani belőle.
Ha szeretnéd az újévet valami újdonsággal kezdeni és megalapozni az újévi szerencsédet, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 2 közepes újhagyma
- 1 tv paprika
- 5-10 szem koktélparadicsom
- 2 főtt tojás
- ízlés szerint (kb. 2 maréknyi) rukkola
- 100 g vöröslencse
Elkészítés
Az újhagymát és a paprikát felaprítjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk. 7-10 perces tojást főzünk, ha kihűlt, megpucoljuk és a salátába daraboljuk. Sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A vöröslencsét átmossuk és dupla mennyiségű vízben kis lángon puhára főzzük. Szűrőben lecsepegtetjük, majd a salátához keverjük. Hozzáadjuk a rukkolát és az egészet alaposan átkeverjük. Adhatunk hozzá tetszőleges salátaöntetet, de anélkül is nagyon finom önmagában vagy köretként.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!