Néha mindannyian vágunk egy kis édességre, és ilyenkor jó, ha kéznél van egy jól bevált süteményrecept. Ezzel a körtés muffin recepttel ráadásul még a nassolás utáni bűntudatot is elfelejthetitek. A búzalisztet ezúttal zablisztre cseréltük, de az állati tej helyett is bátran használjatok bármilyen növényi tejet. A körte mellett számos más gyümölcs is megjelenik ebben az ízbombában, így többek között a cukor helyett is a banán édes aromáját hívtuk segítségül. Így már semmilyen kifogás nem merülhet fel. Sütizésre fel, ne hagyjátok ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
- 270 g zabliszt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ¾ teáskanál só
- 2 db tojás
- 1 db banán
- 200 g körte
- 190 g almapüré vagy almaszósz
- 160 ml zabtej vagy bármilyen tej
- 40 ml étolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
A zablisztet összekeverjük a fahéjjal, őrölt gyömbérrel, sóval, szódabikarbónával. A banánt pépesítjük. A tojást elkeverjük az alma- és banánpürével, hozzáadjuk a tejet, olajat és a vaníliakivonatot. A liszthez hozzáöntjük a tojásos keveréket és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott körtét. A masszát 5 percig hűtőben pihentetjük. Pihentetés után muffin formába adagoljuk a körtés masszát és 175 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!