Bizonyára mindenki számára ismert, hogy a szilva az egyik legegészségesebb őszi gyümölcs, hiszen rengeteg A-, C- és D vitamint tartalmaz. Részt vesz az idegrendszer megfelelő működésében, valamint nagy mennyiségű fogyasztása védi a szív- és érrendszerünket. Továbbá a szilvának a mindennapjainkra is jótékony hatása van. Fogyasztásával csökkenthetjük a szomjúságot, fokozhatjuk az étvágyat, de rostban gazdag gyümölcs lévén nagy mértékben segíti az emésztő rendszer működését is. Ugye ezek után ti is kipróbáljátok ezt a japánszilvás desszertet?
Hozzávalók:
- 1 kg japánszilva
- 1 evőkanál rum
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 késhegynyi kardamom
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1,5 dl natúr joghurt
- 5 dl tej
- 4 csipet kanál édesítőszer/cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Bármilyen szilvával finom, de a legjobb választás a jó érett japánszilva. A szilvát feldaraboljuk, egy lábosba tesszük és körülbelül 3 evőkanálnyi vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a kevés cukrot vagy édesítőt. Beletesszük a rumot. Hozzáadjuk a fahéjat és a kardamomot. Felforraljuk és pár percig főzzük, amíg sűrű nem lesz az állaga. Ezután a tejet feltesszük forrni egy csipet sóval, beletesszük a ledarált zabpelyhet, csipet cukrot vagy édesítőt. Hozzáadjuk a vanília aromát, majd sűrűre főzzük. A tüzet elzárjuk alatta, egy kicsit kevergetjük, hogy hűljön, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, alaposan elkeverjük. Elkezdjük adagolni a poharakba, rétegezzük, egy sor szilva, egy sor vaníliás zabkása. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő ez a japánszilvás desszert.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!