Zamatos paradicsomsaláta

Nem is gondolnánk, de az egykor szerelemalmaként is emlegetett paradicsom, már a korábbi évszázadokban is népszerű volt, az idő folyamával pedig ez a népszerűség csak növekedett. Manapság, már nem csak a konyhai életben használják előszeretettel, hanem a kozmetikai iparban is egyre népszerűbb, hiszen hidratáló hatással bír és kitűnő bőrfeszesítő. Kifejezetten jó hatással van a máj vagy éppen a vese működésre, továbbá az antioxidánsoknak köszönhetően méregtelenítő tulajdonsággal is rendelkezik.

Ha megkívántad a paradicsom jellegzetes ízét, bátran ajánljuk az alábbi receptet, akár egy délutáni uzsonnára vagy egy vasárnapi ebédhez!

Hozzávalók:

A paradicsom raguhoz:

További összetevők a salátához:

Elkészítés:

A paradicsomok zöld részét eltávolítjuk, alját bemetsszük. Ráöntünk fél liter forrásban lévő vizet a paradicsomokra. 1 perc múlva leöntjük róluk a vizet és a metszés mentén könnyedén meghámozzuk őket. Eltávolítjuk a paradicsom magját, a húsos részét felvágjuk. A fokhagymát finomra aprítjuk, a vöröshagymát kis kockákra vágjuk. A hagymákat hozzáadjuk a paradicsomhoz és olívaolajjal együtt főzni kezdjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot, borsot és a finomra aprított fűszereket, az oregánót és a bazsalikomot. Darabos szósz állagig főzzük, elég gyorsan elkészül. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet. Összerottyantjuk és tálba szedjük. Hűtőben, vagy fagyasztóban kihűtjük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott füstölt mozzarellát és hozzákeverjük a kihűlt ragut.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek