Zöldalmás, chiamagos krémtúró

A zöldalma manapság már az egyik legegészségesebb gyümölcsök közé sorolható. Nem véletlenül. Nagyon magas rosttartalmának köszönhetően tisztító hatással bír, emellett pedig számos olyan ásványi anyagot tartalmaz mely szervezetünk számára elengedhetetlen. Táplálja és szebbé teszi a bőrt, rendszeres fogyasztással. Mindezek mellett pedig gazdag vitaminokban is, magas A-, B-, vagy éppen C-vitamin szintje segíti szervezetünket.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni reggelire és egy igazi energiabombával indítani a napot, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almát felkockázzuk. A túrót, chiamagot, joghurtot összeöntjük, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk az almakockákat. Tetszőlegesen mézzel édesítjük. Poharakba töltjük, és legalább két órára a hűtőszekrénybe rakjuk. Ennyi idő alatt a chiamag megköti a nedvességet és az ízek jól összeérnek.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek