Zöldborsós-mustáros csirkefalatok

2021.06.07.

A hagyományos magyar csirkeragu megbolondítva mustárral. Ezek a szaftos csirkefalatok pikáns raguval, sok zöldséggel még finomabbak. Remekül illik a zöldborsós-mustáros csirkefalatok ízvilágához a párolt jázminrizs, de friss káposztasalátával is mennyei ez a fogás. A sok zöldségnek köszönhetően a zöldborsós-mustáros csirkefalatok akár egytálételként is tálalhatók, hiszen minden tápanyag és vitamin benne van ebben az ételben, amire az emberi szervezetnek szüksége van.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott húst meghintjük liszttel, jól átforgatjuk és egy edényben félretesszük.

A hagymát félbevágjuk, majd karikákra szeljük. A sajtokat lereszeljük.

Az olaj és vaj keverékében fehéredésig sütjük a csirkemell kockákat, majd a húst kiszedjük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát.

A dinsztelt hagymára visszaszedjük a húst, felöntjük 2 dl vízzel és belekanalazzuk a mustárt. Kicsit pároljuk a húst, majd hozzákeverjük a zöldborsót is és puhára főzzük az ételt.

Végül hozzáöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtokat és jól összeforraljuk.

Tálaláskor gazdagon megszórjuk friss petrezselyemzölddel.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!