A hagyományos magyar csirkeragu megbolondítva mustárral. Ezek a szaftos csirkefalatok pikáns raguval, sok zöldséggel még finomabbak. Remekül illik a zöldborsós-mustáros csirkefalatok ízvilágához a párolt jázminrizs, de friss káposztasalátával is mennyei ez a fogás. A sok zöldségnek köszönhetően a zöldborsós-mustáros csirkefalatok akár egytálételként is tálalhatók, hiszen minden tápanyag és vitamin benne van ebben az ételben, amire az emberi szervezetnek szüksége van.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 2 evőkanál liszt
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál só
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 25 dkg zöldborsó
- 1 db főzőhagyma
- 2 evőkanál oliva olaj
- bors ízlés szerint
- 400 ml tejszín
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott húst meghintjük liszttel, jól átforgatjuk és egy edényben félretesszük.
A hagymát félbevágjuk, majd karikákra szeljük. A sajtokat lereszeljük.
Az olaj és vaj keverékében fehéredésig sütjük a csirkemell kockákat, majd a húst kiszedjük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát.
A dinsztelt hagymára visszaszedjük a húst, felöntjük 2 dl vízzel és belekanalazzuk a mustárt. Kicsit pároljuk a húst, majd hozzákeverjük a zöldborsót is és puhára főzzük az ételt.
Végül hozzáöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtokat és jól összeforraljuk.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!