Zöldségágyon sült tarja dinsztelt lilakáposztával

A lila káposzta számos jótékony hatása ismert manapság. Nemcsak a benne lévő A-vitamin segíti látásunk egészségét, de a benne található C-vitamin immunrendszerünket és bőrünket is támogatja. Mindemellett az emésztési panaszok kezelésében is nagy segítséget tud nyújtani. Fogyasszuk akár nyersen akár megfőzve, szervezetünk meg fogja hálálni.

Hozzávalók:

A dinsztelt káposztához:

Elkészítés

A lilakáposztát, lilahagymát, sárgarépát vékonyan felszeleteljük, olajon megpároljuk. Félidőben a barnacukrot és a sót hozzáadjuk. Készre pároljuk. A tarját felszeljük, klopfoljuk, fűszerezzük. Zsírral kikent tepsibe tesszük a szeletelt zöldségeket, a sárga- és fehérrépát, hagymát, almát, paprikát és a fokhagymagerezdeket. Ráfektetjük a hússzeleteket és kevés vizet öntünk rá. Alufóliával beborítjuk, és 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. A tarját a velesült zöldségágyon tálaljuk a párolt káposztával.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek