A lila káposzta számos jótékony hatása ismert manapság. Nemcsak a benne lévő A-vitamin segíti látásunk egészségét, de a benne található C-vitamin immunrendszerünket és bőrünket is támogatja. Mindemellett az emésztési panaszok kezelésében is nagy segítséget tud nyújtani. Fogyasszuk akár nyersen akár megfőzve, szervezetünk meg fogja hálálni.
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ½ db fehér paprika
- só, bors, őrölt kömény
- 1 db alma
- ½ dl víz
A dinsztelt káposztához:
- 1 db lilakáposzta
- 2 evőkanál étolaj
- 1 db lilahagyma
- 1 db sárgarépa
- ½ kávéskanál kömény
- 2 evőkanál barnacukor
- erdélyi só
- víz
Elkészítés
A lilakáposztát, lilahagymát, sárgarépát vékonyan felszeleteljük, olajon megpároljuk. Félidőben a barnacukrot és a sót hozzáadjuk. Készre pároljuk. A tarját felszeljük, klopfoljuk, fűszerezzük. Zsírral kikent tepsibe tesszük a szeletelt zöldségeket, a sárga- és fehérrépát, hagymát, almát, paprikát és a fokhagymagerezdeket. Ráfektetjük a hússzeleteket és kevés vizet öntünk rá. Alufóliával beborítjuk, és 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. A tarját a velesült zöldségágyon tálaljuk a párolt káposztával.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!