Egy könnyed zöldségleves izgalmassá varázsolható a finom, laktató húsgombócokkal. Ez a húsgombócleves nem csak finom és laktató, de igazi vitaminbomba is! Ha egészséges ételeket keresel, amikkel jól is lakhatsz, ez lesz a Te levesed. A húsgombócleves húsgolyóit készítheted falatnyi méretűre, de a nagyobb húsgombócok is igazán mutatósak tudnak lenni a levesben. A húsgombócleves igazi vasárnapi ebédhez való finomság!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1/4 zellergumó
- 20 dkg zöldborsó
- 50 dkg darált pulykahús
- só, bors
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Mielőtt a zöldségek rákerülnének, keveset kiveszünk belőle a húsgombóchoz. A hagymára ráöntjük a megtisztított, felszeletelt sárgarépát, gyökeret, zellergumót, zöldborsót és megpároljuk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Fűszerezzük.
A darált húst a tojással, sóval, borssal, dinsztelt hagymával összekeverjük (kevés zsemlemorzsát is tehetünk bele, hogy formázhatóbb legyen). Ha a leves felforrt, beleengedjük a húsgombócokat és készre főzzük. Vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!