A hagyományos rakottkrumpli gazdagabb, zöldséges változata nem fog elnehezíteni. Ez a gazdagabb, ugyanakkor könnyedebb rakottkrumpli különleges ízeivel elvarázsolja majd a családot! Készíthető bármilyen idényzöldséggel, ezáltal évszakonként, szezonálisan eltérő ízvilágot mutat be ez a különleges rakottkrumpli. Erre a fogásra ízlés szerint tehetünk sajtot, amely a sütőben aranybarnára pirul, de akár a zöldségek közé is rétegezhetjük azt, ha nyúlós olvadt sajtra vágyunk. Természetesen a sajt elhagyható, ha egy könnyed, vegetáriánus ételre fáj a fogunk.
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 1 tk. vaj
- 3 ek. zsemlemorzsa
- 30 dkg cukkini
- 30 dkg padlizsán
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 6 ek. liszt
- só, bors
- 1 tk. édes fűszerpaprika
A tetejére:
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a krumplit, ráöntjük a liszt, só, bors, őrölt paprika keverékét és jól átforgatjuk. A krumpli tetejére kerül a szeletelt cukkini, padlizsán, hagyma és paradicsom.
A tejfölt egy tojással elkeverjük, zúzott fokhagymával ízesítjük és a zöldségek tetejére öntjük. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk. Letakarjuk alufóliával és 200 C-os sütőben 40 percig sütjük, majd fólia nélkül további negyed óráig. Ha szép színes, tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!