Zöldségleves gazdagon májgombóccal

Nem is gondolná az ember, hogy egy tányér leves mennyi jótékony hatással bír. Mindamellett, hogy felmelegít egy hideg nap után, folyadékpótlás céljából is kiváló és plusz ásványi anyagok és vitaminok is jutnak a szervezetedbe. Jó diéta kiegészítők is, ugyanis laktatóak így nem kell dupla adagot enned a főételből.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni a hideg napok közeledtével ezt a finom zöldséglevest neked ajánljuk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A leveszöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk és feltesszük annyi vízbe főni, amennyi levest szeretnénk. Kevés olajat öntünk hozzá. Amíg a zöldségek főnek, elkészítjük a májgombócot. A megmosott, lecsepegtetett csirkemájat elkaparjuk vagy ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk és a májhoz adjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk és belemorzsoljuk. Apróra vágott petrezselymet, tojást, sót, borsot adunk a májhoz. Jól összekeverjük. Kis zsemlemorzsával javíthatunk a tömörségén. A masszából kis gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk, ha a zöldségek már megpuhultak. A májgombócok 6-8 perc alatt megfőnek és szépen feljönnek a leves tetejére. Tehetünk hozzá tésztát, de anélkül is finom, tartalmas levest kapunk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek