A hagyományos burgonyasalátához képest gazdagabb, frissebb ízeket vonultat fel ez a különleges újburgonya-saláta. A friss zöldségek, a tejföl, a fűszerek és a főtt újburgonya igazi ízkavalkádot hoznak az asztalra. Az újburgonya-saláta kiváló köret hidegtálak mellé, de magában is fogyasztható vacsorára. Ízlés szerint zöldhagymával is díszíthető, kiegészíthető, a még pikánsabb ízvilág érdekében. Ha egyszer megkóstolod az újburgonya-salátát, sosem fogsz visszatérni a hagyományos burgonyasalátához!
Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 1 db kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 1 mokkáskanál só
- 3 dl tejföl
- 1 teáskanál porcukor (vagy édesítő)
- ½ mokkáskanál őrölt köménymag
- ½ mokkáskanál bors
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott újburgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, majd karikára vágjuk. A felkarikázott burgonyát félretesszük.
Az öntetet elkészíthetjük amíg a burgonya fő, vagy mikor megfőtt és várjuk, hogy kihűljön. A salátaöntethez a tejfölt elkeverjük sóval, porcukorral, köménymaggal, borssal, citromlével, a felaprított kaporral és az apróra vágott lilahagymával.
A karikára vágott krumplihoz adjuk az apró kockára vágott uborkát, majd ráöntjük az öntetet és alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, de még finomabb, ha egy egész éjszakát a hűtőben pihen.
Hidegen tálaljuk friss kaporral megszórva. Ünnepi alkalmakra díszíthetjük hagymarózsával is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!