A tojásos nokedli fogyasztható köretként pörköltekhez, húsokhoz, de önmagában is remek egytálétel. Gyorsan elkészíthető, így a rohanós napokra ideális választás. Hagyományos ízei, a hozzá kapcsolódó emlékek megmelengetik az ember szívét, miközben a tojásos nokedlit eszi. A modern szóhasználat szerint igazi “comfort food”, ami jobbá teszi a napodat, ha fáradt, vagy lehangolt vagy.
Hozzávalók a nokedli tésztájához:
- 300 g finomliszt
- 3 egész tojás
- 1 teáskanál só
- 200 ml hideg víz
- a főzővízbe 1 evőkanál só
További hozzávalók a fogás elkészítéséhez:
Elkészítés:
A nokedli tésztájához a lisztet, az egész tojásokat és a sót annyi vízzel elkeverjük, hogy habarcs-szerű, sűrűbb tésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, közben néha átkeverjük. Ha nincs nokedliszaggatónk, kanállal is szaggathatjuk. Arra figyeljünk, hogy a kanalat mindig mártsuk a forró vízbe, mielőtt a tésztába nyúlunk vele, különben ráragad a kanálra. A nokedlit gyorsan felforraljuk, mikor készre főttek átszűrjük és folyó vízben leöblítjük.
Serpenyőben olajat hevítünk és a nokedlit jól átforrósítjuk rajta. A tojásokat sóval, őrölt fehérborssal, kevés tejföllel elkeverjük és a nokedlire öntjük. 1 perc alatt összesütjük. Vágott petrezselyemzöldet szórhatunk a tetejére. Salátával tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!