Tojásos nokedli

Tojásos nokedli

A tojásos nokedli fogyasztható köretként pörköltekhez, húsokhoz, de önmagában is remek egytálétel. Gyorsan elkészíthető, így a rohanós napokra ideális választás. Hagyományos ízei, a hozzá kapcsolódó emlékek megmelengetik az ember szívét, miközben a tojásos nokedlit eszi. A modern szóhasználat szerint igazi “comfort food”, ami jobbá teszi a napodat, ha fáradt, vagy lehangolt vagy.

Hozzávalók a nokedli tésztájához:

További hozzávalók a fogás elkészítéséhez:

  • 5 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1-2 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:

A nokedli tésztájához a lisztet, az egész tojásokat és a sót annyi vízzel elkeverjük, hogy habarcs-szerű, sűrűbb tésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, közben néha átkeverjük. Ha nincs nokedliszaggatónk, kanállal is szaggathatjuk. Arra figyeljünk, hogy a kanalat mindig mártsuk a forró vízbe, mielőtt a tésztába nyúlunk vele, különben ráragad a kanálra. A nokedlit gyorsan felforraljuk, mikor készre főttek átszűrjük és folyó vízben leöblítjük.

Serpenyőben olajat hevítünk és a nokedlit jól átforrósítjuk rajta. A tojásokat sóval, őrölt fehérborssal, kevés tejföllel elkeverjük és a nokedlire öntjük. 1 perc alatt összesütjük. Vágott petrezselyemzöldet szórhatunk a tetejére. Salátával tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek