Fogadják szeretettel alábbi nagykereskedelmi termékismertetőnket.
Vetőmagot nem forgalmazunk!
Agata
Az Agata egy holland burgonya fajta. Viszonylag korán érik, külseje és húsa egyaránt sárga, héja ragyogóan sima. Az Agata burgonya magas terméshozamú, a gumók alakja egységes, ezért általában csomagolt prémium termékként értékesítik. Gumóira jellemző az ovális alak és a sekélyen ülő szemek. Alacsony szárazanyag-tartalommal rendelkezik, nem érzékeny a terméskárra és a rothadásra.
Tulajdonságok
Gumó alakja: Ovális
Burgonya hús színe: sárga
Burgonya héj színe: sárga
Héja: nagyon sima
Gumó mérete: elég nagy
Hozama: magas-nagyon magas
Főzési típus: A
Szárazanyag tartalom: 19%
Érési időszak: középkora
Agria
Az Agria egy magas hozamú, egységes termésű burgonyaféle. Ez a fajta sokrétűen felhasználható, az élelmiszeriparban elsősorban chips alapanyagént, sültburgonya sütésre, vagy többféle tartós élelmiszer (keményítő / burgonyapehely) készítésére használják. Keménysége miatt kissé nehezebb feldolgozni, viszont kevésbé sérülékeny is. Nagyon jó ellenállást mutat különféle vírusok (pl. Y vírus) ellen, ellenben a feketerohadásra hajlamos lehet.
Tulajdonságok
Gumó alakja: Ovális
Burgonya hús színe: sötét sárga
Burgonya héj színe: sárga
Héja: erezett, sima
Gumó mérete: nagy
Hozama: magas-nagyon magas
Főzési típus: BC
Szárazanyag tartalom: alacsony
Érési időszak: közepes
Impala
Az Impala méretes gumójáról (80-160 g) és hosszúkásan ovális alakjáról ismerhető fel. A héja vékony, majdhogynem átlátszó, húsa világossárga. Sajátossága a jó szállíthatóság és tárolhatóság, a gumók 98%-a tökéletesen épségben marad és nem veszíti el az eredeti kinézetét egészen tavaszig. A dél-magyarországi térségben fátylas termeléshez igen kedvelt fajta. Különleges értéke a tökéletes egyensúlyban lévő ízében rejlik, mivel proteinben, vitaminokban és ásványi anyagokban, szerves savakban és más hasznos tápanyagokban gazdag. Szárazanyag tartalma átlagosan 17%, ebből 10-14% a keményítő, amely más burgonyákhoz viszonyítva alacsonynak mondható. Az alacsony keményítőtartalom miatt főzés közben a gumók megpuhulnak, azonban nem főnek szét. Az Impalához hasonló burgonyafélék ideálisak bármilyen étel megfőzéséhez, levesek és burgonyafélék készítéséhez pedig különösen ajánlott.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális, hosszúkás
Burgonya hús színe: világos sárga
Burgonya héj színe: sárga
Héja: sima
Gumó mérete: nagy
Hozama: átlagos
Főzési típus AB
Szárazanyag tartalma: 17%
Érési időszak: korai
Mona lisa
A Mona Lisa egy jó terméshozamú, hosszúkás, sárga héjú, sárga húsú burgonyaféle, amely már júniusban termést hoz. Keményre fő, ízletes, elkészítése során a színe nem változik meg.
Tulajdonságok
Gumó alakja: hosszúkás
Burgonya hús színe: sárga
Burgonya héj színe: sárga
Héja: sima
Gumó mérete: közepes
Hozama: átlagos
Főzési típusú: A
Szárazanyag tartalma: alacsony
Érési időszak: középkorai
Soprano
A Soprano egy korai érésű, sárga húsú, sárga héjú magas hozamú burgonya féle.
Gumói egységesek, jó hő-és szárazságtűrőek, ízük kiváló. A Soprano kedvező tulajdonságainak és kellemes ízének köszönhetően tökéletes főzéshez és sültburgonya készítéshez is.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális, hosszúkás
Burgonya hús színe: világos sárga
Burgonya héj színe: sárga
Héja: sima
Gumó mérete: elég nagy
Hozama: magas
Főzési típus: B
Szárazanyag tartalma: 19.0%
Érési időszak: korai
Krone
Ez a burgonyaféle kívül-belül szépségesnek mondható. A krone kevésbé érzékeny a mechanikai ütésekre, amely ideálissá teszi csomagolt formában történő értékesítésre. A Krone bármilyen körülmények között, bármilyen talajtípusban megél. Meleg-illetve szárazságtűrő, miközben megtartja magas piacképes hozamát. Hosszútávú tárolásra szintén alkalmas burgonyaféle.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális, hosszúkás
Burgonya hús színe: világos sárga
Burgonya héj színe: sárga
Héja: sima
Gumó mérete: elég nagy
Hozama: magas
Főzési típus: B
Szárazanyag tartalma:20.5%
Érési időszak: középkései
Mozart
A Mozart burgonya ovális, sima, piros héjú burgonya, halványsárga hússal. Kései fajta, gumói közepes méretűek és magas szárazanyag tartalmuknak köszönhetően nagyon jól tárolhatóak. Hozama igen magas, a szárazságot jól tűri. Felhasználhatósága sokoldalú, tökéletes salátákhoz és főzéshez, püréhez, de alkalmas chipsnek vagy hasábburgonyának is.
Tulajdonságok
Gumó alakja: rövid ovális
Burgonya hús színe: nagyon világos sárga
Burgonya héj színe: vörös
Héja: nagyon sima
Gumó mérete: közepes
Hozama: magas
Főzési típus: AB
Szárazanyag tartalma: magas
Érési időszak: középkései
Red Scarlet
A Red Scarlet az egyik legjobb a vörös héjú burgonyafajta. Hollandiából származik,
Dél-Magyarország piros burgonya termelésének nagy részét ez a fajta alkotja. Fátylas termesztéshez kiváló típus.
Tökéletes asztali burgonya, de ipari felhasználásra is megfelelő
Rendkívül népszerű fajta, mivel kiváló ízt garantál, magas vitamin-, ásványi- és aminosavtartalommal bír, és ezen tulajdonságait sokáig meg is őrzi.
A nem túl magas keményítőtartalom miatt főzés közben nem esik szét. A tapasztalt gazdák visszajelzései alapján kiválóan alkalmas széles körű termesztésre, kereskedelmi célokra.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális
Burgonya hús színe: sárga
Burgonya héj színe: vörös
Héja: nagyon sima
Gumó mérete: nagy
Hozama: nagyon nagy
Főzési típus: B
Szárazanyag tartalma: 11-15%
Érési időszak: korai
Roko
A Roko egy középidőszakban érő burgonyafajta, melynek ovális gumói piros színűek és igen fényesek. Felszíne sima, húsa pedig fehér krémiszínű és nagyon illatos.
A fajta különféle éghajlati övezetekben történő termesztésre alkalmas, mivel ellenáll a hőmérsékleti változásoknak. Mindenhol termesztik Európa különböző területein, de nagyobb hozam érhető el a déli és a központi régiókban.
A Roko egy konyhai burgonyafajta, amely kiváló ízjellemzőkkel rendelkezik. A hőkezelést követően sem veszíti el krém színét és nem sötétedik. Sültburgonyaként nagyon ropogós és étvágygerjesztő, a burgonyapüréje fehér és mennyei. Legfeljebb 12-14,5% keményítőt tartalmaz.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális kerek
Burgonya hús színe: fehér
Burgonya héj színe: vörös
Héja: sima
Gumó mérete: nagy
Hozama: magas
Főzési típus: B
Szárazanyag tartalma: 12-14%
Érési időszak: középkései
Esmee
Az Esmee egy korai fajta burgonya, szép vörös héjjal, jó hőtűréssel és jó terméssel. Meglehetősen nagy, egyenletes méretű ovális hosszú gumók jellemzik, szép vörös héjjal és sárga hússal. Inkább főzéshez javasolt burgonyafajta.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális hosszú
Burgonya hús színe: sárga
Burgonya héj színe: vörös
Héja: sima
Gumó mérete: nagy
Hozama: magas
Főzési típus B
Szárazanyag tartalma: 12-14%
Érési időszak: korai
Bellarosa
Nagyon korai érésű, az érett gumók ásása már 2 hónappal az ültetést követően lehetséges. Stabil és meglehetősen magas hozamú fajta és jól ellenáll a hosszú szárazságnak is. Viszonylag nagy mennyiségű keményítőt tartalmaz, emiatt kedvező tárolhatósági jellemzőkkel rendelkezik. A tárolást során bekövetkező veszteségek nem haladják meg a 6 %-ot. A húsa sárgás, az íze gazdag, kellemes és kiváló sütéshez, főzéshez, püréhez, fagyasztáshoz vagy szárításhoz is.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális kerek
Burgonya hús színe: sárga, világossárga
Burgonya héj színe: vörös
Héja: sima
Gumó mérete: nagy, nagyon nagy
Hozama: magas
Főzési típus B
Szárazanyag tartalma: 15%
Érési időszak: nagyon korai
Camel
A Camel fajta egy ízletes asztali burgonya kétrétegű vörös héjjal, ovális gumókkal és sárga hússal. Stabil, magas hozamú, nagyméretű burgonya. A Camel nagyon kedvelt fajta a vörös héjú burgonyák exportpiacai számára Észak-Afrikában és Európában. A növekedése lassan kezdődik, de végül jó termést hoz nagy gumókkal. Ez a fajta sok éghajlati zónában alkalmas termesztésre.
Tulajdonságok
Gumó alakja: ovális kerek
Burgonya hús színe: sárga
Burgonya héj színe: mély vörös
Héja: sima
Gumó mérete: nagy
Hozama: magas
Főzési típus AB
Szárazanyag tartalma: 18,5%
Érési időszak: közepesen korai