A Zabosfa KerTÉSZ Kft. a helyi termelőket részesíti előnyben

A Zabosfa KerTÉSZ kft. hitvallása a család, a munka és a termőföld tisztelete, valamint a vallás és az őseink iránt tanúsított alázat. Véleményünk szerint ezek biztosítják a település, a gazdaság valamint az egyének fejlődését a mai napig. Ezen alapelvek mentén épül fel a Zabosfa KerTÉSZ beszállítói köre is, hiszen a kiváló minőség mellett számunkra elengedhetetlen, hogy – amennyiben mód van rá – a hazai termelőket támogassuk.

Tényleg jobb a hazai?

Véleményünk szerint igen. Sokkal jobb ízűen esszük azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek magyar földön termettek. Emellett azonban nem elhanyagolható az sem, hogy a helyi termékek kisebb környezetterhelést okoznak. Minél közelebbi a termelő, annál kisebb lesz a szállításhoz és eladáshoz kapcsolódó környezetszennyezés is, így nem csak a termelőket, de földünket is támogatjuk. Továbbá nem utolsó szempont, hogy e termékekhez – pont a szállítás miatt is – kedvezőbb áron tudunk hozzájutni, így vásárlóink is baráti áron vásárolhatják meg üzleteinkben, illetve webshopunkban.

Milyen termények esetében érdemes a hazait választani?

A fenti kérdésre a válasz egyszerű: alapvetően ahol csak lehet. Persze, jól tudjuk, vannak kivételek, amikor például bizonyos termények nem teremnek itthon, vagy nincs szezonja, de összességében, mint tudatos vállalat törekszünk minden termény esetében a hazait választani, és erre buzdítjuk vásárlóinkat is.

Hazai terményeink

A dél-alföldi homokos termőföld jó minőséget és ízt biztosít a burgonyáinknak, így burgonyáink meghatározó része a régióból származik. Az áruellátást több mint 500 hektáron gazdálkodó termelői bázisunk nyújtja. Jelentős tároló képességével egyenletes minőséget és elérhetőséget tudunk biztosítani több burgonyafajtából is, mint például piros (Red scarlet, Red sonja, Mozart, Bellarosa) és sárga (Impala, Agrya, Krone, Agatha és Toscana) fajtákból.

A burgonya mellett szívügyünk a gyökérzöldség, amelynek jelentős része szintén a régióból származik. Kora tavasztól már elérhető például a zeller, paszternák, petrezselyemgyökér vagy a sárgarépa. A több mint 250 hektáros termőterület elérhetőséget biztosít a tárolt időszakban is, amelynek köszönhetően egész évben ki tudjuk szolgálni vevőinket.

A fent említettek mellett fontos megemlíteni a csonthéjasokat is. Mivel Csongrád megyében a legmagasabb a napsütéses órák száma, így gyümölcseink vitaminokban gazdagok, zamatuk pedig ellenálhatatlan.

Emellett természetesen minden idénygyümölcs és idényzöldség esetén törekszünk arra, hogy első kézből hazai termelők terményeit árusítsuk. Továbbá a feldolgozott termékeke tekintetében is ez az egyik fő törekvésünk. Bízunk benne, hogy a jövőben még több hazai termelő portékája lesz megtalálható a Zabosfa KerTÉSZ Kft. kínálatában, valamint a Zabosfai Zöldséges polcain.

Amennyiben Ön hazai termelő és szívesen látná, viszont nálunk termékeit vegye fel velünk a kapcsolatot. Vásárlóként pedig kérjük, részesítse előnyben a hazai termékeket, különösen az elmúlt időszak eseményeit követően. Legújabb híreinkért kövessen minket Facebookon!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek