Ez a különleges desszert nagyon édes, a friss gyümölcstől enyhén savanykás és igazán egzotikus fogás. Ha szereted az ananászt, a sült tojáshabot, vagy mindkettőt, akkor mindenképpen ki kell próbálnod a grillezett ananászt! Egyszerűen elkészíthető, így gyorsan összedobhatod egy különleges randi előtt, de a család is biztosan szeretni fogja. Ízlés szerint gyömbérrel is ízesítheted a grillezett ananászt, ha a fahéjat nem szereted.
Hozzávalók:
- 1 ananász (vagy ananászkonzerv)
- 2 dkg vaj
- 2 tojás (szétválasztva)
- 4 dkg kristálycukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
Az ananászt megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, hogy 1 cm magas szeleteket kapjunk. Kiszúrjuk a kemény közepét az ananász szeleteknek. Felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőt és zsiradék nélkül megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát. Kivajazunk egy sütőtálat, vagy magasabb falú tepsit és a megpirított karikákat egymás mellé helyezzük a tál vagy tepsi aljára.
Szétválasztjuk a tojásokat. A cukor felével kikeverjük a tojások sárgáját, míg a krém kivilágosodik. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, mikor már kezd keményedni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárga-krémet és a tojásfehérje habot óvatosan összeforgatjuk, őrölt fahéjjal ízesítjük. Az összekevert habot az előkészített ananászkarikákra kanalazzuk. 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a hab elkezd barnulni.
Tálaláshoz nagyobb, négyzet alakú szeleteket vágunk. Kiskanállal és desszertvillával is teríthetünk a fogáshoz.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!