Házi sonkakrém reteksalátával

Sonkakrém reteksalátával

A Húsvéti sonka nagy kedvenc, de a hatalmas sonkából mindig lesz maradék. Legjobb, ha a maradék megújul, nem vész kárba. Készülhet belőle például sonkakrém reteksalátával megkoronázva. Ez a tavaszi zöldséges saláta friss és üde, a sonkakrém pedig a Húsvét hangulatát idézi fel az év bármely szakaszában. Ha vendégváró falatkákat kell készítened, vagy csak egy finom hétvégi reggelire vágysz, kóstold meg tuti sonkakrém receptünket!

Hozzávalók:

A sonkakrémhez:

A salátához:

Elkészítés:

A sonkát apró kockára vágjuk vagy aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a tormát, a mustárt és egy botmixer segítségével vagy aprítógépben alaposan összeturmixoljuk. A lilahagymát apró, a tojást nagyobb kockára vágjuk és hozzákeverjük a sonkakrémhez.

A salátához a retket félbe, majd szeletekre vágjuk, de ha az jobban tetszik esztétikailag, akár karikákra is vághatjuk. Az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a snidlinget felaprítjuk, majd az összes zöldséget egy tálban összekeverjük, sózzuk, meglocsoljuk oliva olajjal.

Tálalható mártogatósként a sonkakrém reteksalátával felszolgálva, vagy készíthetünk falatkákat is, akár vendégváróként is. Ehhez pirítóst készítünk, megkenjük a sonkakrémmel, ráteszünk egy-két evőkanállal a salátából, és máris fogyaszthatjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek