Kaporszósz és gombás fasírtgolyók

Kaporszósz és gombás fasírtgolyók

A gomba remek kiegészítője a fasírtgolyóknak, ízével, zamatával gazdagítja az ételt. A kaporszósz pedig a fasírtgolyók harmonikus kiegészítője lehet fokhagymás-fűszeres ízével és krémesen lágy állagával. Ez a finomság olyan csavar a hagyományos fasírthoz képest, hogy garantáltan nagy sikert arat akár még egy ünnepi ebéden, vacsorán is! A fasírtgolyók magukban is ízletesek, mártogatósként is felszolgálhatók a kaporszósszal, de körettel főételként is tálalhatók.

Hozzávalók a fasírthoz:

A kaporszószhoz:

Elkészítés:

A fasírthoz az újhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon lepirítjuk. Az apróra vágott gombát hozzáadjuk a hagymához és megpároljuk.

Közben beáztatjuk a kenyeret a tejbe, ha megpuhult, kinyomkodjuk. Ezután a darált hússal mindent alaposan összedolgozunk, gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megcsepegtetjük olajjal és 180 fokon aranybarnára sütjük a fasírtgolyókat.

A szószhoz az apróra vágott fokhagymát, a hagymát és a kaprot olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a hideg tej és tejszín keverékével. Sűrűre főzzük, ízesítjük sóval, borssal, esetleg kevés ecettel, és belenyomjuk a tömlős sajtot.

Köretként főzhetünk csavart tésztát hozzá, vagy sütőben sült újkrumplit adhatunk tálaláskor a fasírtgolyók mellé.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek