Milyen gyümölcsöket érdemes fogyasztani fogyókúra alatt?

Hamarosan itt a nyár, mindenki szeretne kicsit jobb formába kerülni. Habár az elmúlt időszak eseményei miatt a nyaralás sajnos sokaknál elmarad, abban biztosak vagyunk, hogy a hőségben szeretne mindenki kicsit jobban mutatni, így ezen blogbejegyzésünkben összeszedtük, mely gyümölcsöket érdemes fogyasztani a fogyókúra alatt és melyek azok, amelyeket jobb kerülni.

Gyümölcsök a diéta szolgálatában

Mi, a Zabosfai Zöldségesnél nem vagyunk hívei annak, hogy valaki drasztikus fogyókúrába kezdjen. Sokkal inkább az a meglátásunk, hogy étkezésünket tudatosan kell kialakítani. A vitaminpótlásra a legjobbak a finom, friss zöldségek és gyümölcsök. Ha valaki fogyni vagy formálódni szeretne, akkor annak az alábbi gyümölcsök fogyasztását javasoljuk.

Alma

A legegyszerűbb, de egyik legnagyszerűbb gyümölcs. Alacsony kalóriatartalma, és magas rosttartalma van, amely gyorsan eltelíti az embert, így segítve a fogyást. Mivel télen-nyáron elérhető és ára is kedvező, így a fogyókúrázók egyik nagy kedvence.

Bogyós gyümölcsök

A tavasz és a nyár a bogyós gyümölcsök időszaka. Ezek a gyümölcsök nemcsak alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, hanem a koleszterinre és vérnyomásra is jó hatással vannak, így ezeket a gyümölcsöket nem csak fogyókúrázóknak ajánljuk.

Csonthéjas gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök mellett a csonthéjasok – mint pl.: barack, nektarin – is kiváló alternatívák lehetnek az édesszájú fogyni vágyóknak, hiszen alacsony kalóriatartalmuk ellenére gyorsan eltelítik az embert. További előnyük, hogy nagy mennyiségű  A-és C-vitamint tartalmaznak.

Banán

Sokan úgy gondolják, hogy a banán a fogyókúrázok ellensége, azonban ez nem igaz. Csupán arra kell figyelni, hogy mikor fogyasztja az ember. Mivel a fogyókúra nem csak az étkezésről szól, hanem fontos hogy a rendszeres mozgást is beiktassuk a mindennapokba, így edzés előtt – energiaként – szokták javasolni. Magnézium, kálium és mangán tartalma miatt ideális alkotórésze egy kiegyensúlyozott diétának.

Dinnye

A nyár nagy kedvence a dinnye, amely valóban az egyik legjobb gyümölcs a nyári melegben a folyadéktartalma miatt. Nyár elején sokan tartanak úgynevezett dinnye diétát, mi azonban óva intenénk mindenki ettől, hiszen nem jelent hosszútávú megoldást, valamint a dinnye glikémiás indexe is magas, így a mértékletesség ezen gyümölcs esetében is kiemelendő.

Amire érdemes figyelni

A fenti gyümölcsök fogyasztásán túl fontos figyelni arra, hogy a felsorolt gyümölcsöket is mértékkel fogyasszuk. Lényeges, hogy mindig nyugodt körülmények között étkezzünk, élvezzük ki az ízeket így hamarabb elérhetjük a jóllakottság érzését. Természetesen az említett gyümölcsöket legjobb, ha nyers formában vesszük magunkhoz, azonban a változatos étrend részeként időnként készíthetünk belőle leveseket, fagyaszthatjuk őket jégkrémnek vagy rakhatunk belőlük a salátába is. A legfontosabb, hogy az elkészítés során figyeljünk a további összetevők cukortartalmára is, hiszen nem elég, ha csak egy-egy összetevőt veszünk alapul, minden területen figyelnünk kell a változtatásra és a mértékletességre.

Reméljük jelen blogbejegyzésünkkel sikerült kicsit átláthatóbbá tenni a diéta alatti gyümölcsfogyasztás legfontosabb tudnivalóit és a nyárra mindenki kellő mértékkel fel tud készülni a Zabosfai Zöldségesnél kapható termékek segítségével.

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek