Cukkinifasírt sajtszósszal

Cukkinifasírt

A cukkinifasírt remek tavaszi-nyári húsmentes alternatíva. Frissen főtt, forró sajtszósszal igazi ínyencség, de főzelékkel, rizzsel, krumplipürével, vagy akár magában is bátran fogyasztható! A cukkinifasírt rendkívül gyorsan elkészíthető és akár hidegen is finom uzsonna lehet, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni. Több morzsával masszívabb, könnyebben formázható masszát kapunk, de a morzsa elhagyásával is készíthető a cukkinifasírt. Ebben az esetben egy lazább, üdébb, zöldségesebb fasírtra számíthatunk.

Hozzávalók a cukkinifasírthoz:

A sajtszószhoz:

  • 400 ml főzőtejszín
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, lereszeljük és megsózzuk. Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd a keletkezett levet alaposan kinyomkodjuk és leöntjük.

A cukkinihez hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a zsemlemorzsát, végül az apróra vágott kaprot. Megborsozzuk, kevés  zsemlemorzsával sűríthetjük, ha hígnak találjuk.

A masszából kis lepényeket formálunk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A sajtszószhoz a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és összefőzzük. A cukkinifasírtot és a sajtszószt együtt tálaljuk, lehetőleg forrón.

A cukkinifasírtot magában, főzelékekkel, rizzsel vagy krumplipürével is tálalhatjuk. Frissen sülve a legfinomabb, de hidegen is fogyaszthatjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek