Őszibarackos túródesszert

Őszibarackos túródesszert

Nyáron jól esnek a nem túl édes, könnyed, gyümölcsös desszertek. Ez a túródesszert a nyár sztárgyümölcsével, őszibarackkal készül eredeti recept szerint, azonban több nyári gyümölccsel is elkészíthető. A túródesszert hűtőben könnyen tárolható, elég csak a tálalás előtti percekben “kivenni a jégről”. Az őszibarackos túródesszert még érdekesebb, ha átlátszó pohárba öntjük az első réteget, a poharakat pedig döntve tesszük a hűtőszekrénybe. Ezáltal látványos ferde csík képződik a két réteg között.

Hozzávalók az őszibarackos réteghez:

A túrós réteghez:


A díszítéshez:

  • 5 dkg csokoládéforgács, vagy táblás csokoládé lereszelve

Elkészítés:

A magozott, hámozott őszibarackot kockákra vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A narancslevet felforraljuk a cukorral, a tűzről levéve beleszórjuk a zselatint, alaposan elkeverjük, majd a gyümölcspüréhez öntjük. Ha már langyos, poharakba öntjük és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, csokoládélapokkal megszórjuk.

A túrót a cukorral, vanillincukorral, citromlével és citromhéjjal kikavarjuk. A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt és finoman összeforgatjuk a túróval. A habot a barackpürére kanalazzuk, tetejét csokoládéval díszítjük és jól lehűtjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek