A gyömbér egy igazi gyógynövény. Egy dolog ami fontos tényező a fogyasztásában, a mennyiség. Nagyon oda kell figyelni, mert másképp több problémát is okozhatunk magunknak. Naponta ajánlatos fogyasztani, felnőtteknek napi 4 gramm(nyersen). Van egy kellően erőteljes íze, ami akár marhat is bennünket belülről, de ennek ellenére például gyomorbántalmakra is gyógyító hatással van. Ami miatt a legtöbben fogyasztják a gyömbért, az az immunerősítő hatása. De ha már lebetegedtél, akkor is jó a gyömbér, mert csillapítja a lázat, a köhögést.
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- ízlés szerint hüvelykujjnyi gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1 bögre főtt Basmati rizs
- 1 adag leveszöldség
Elkészítés:
A húsgolyókhoz a darálthúst összegyúrjuk a reszelt gyömbérrel, fokhagymával, az apró karikákra vágott újhagymaszárral, sózzuk, borsozzuk. Kis golyókat formálunk belőle és sütőpapírra tesszük. 200 fokos sütőben 7 percig sütjük. A leveszöldségeket kevés olajon megdinszteljük, majd vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Ha már majdnem kész, beleszórjuk a rizst és hozzáadjuk a megsült húsgolyókat. Összefőzzük és tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!