Húsgolyók balzsamecetes szószban, bazsalikomos salátával

Húsgolyók balzsamecetes szószban

A hagyományos fasírt egy idő után unalmassá válik. Készítsd balzsamecetes szósszal, hiszen ezáltal a húsgolyók szaftosabb, gazdagabb ízt szívnak magukba. Ez a fogás salátával, burgonyával kiegészítve egyenesen mennyei! Ízvilágban az olasz kisvendéglők hangulatát idézi. Ha kedveled az olaszos ízeket, szereted a húsgolyók minden változatát és ennél valami finomat, ezt az ételt könnyedén elkészítheted bármilyen nevezetes alkalomra, de akár egy hétköznapi ebédet is bearanyozhatsz a különleges húsgolyókkal!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A répát és a krumplit megpucoljuk, enyhén sós vízben feltesszük főni. Amíg fő, elkészítjük a fasírtokat.

A darált húst a fokhagymával, mustárral, sóval és borssal összekeverjük és kis gombócokat formálunk. Kevés olajon 4-5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát.

Közben egy kis tálban összekeverjük a balzsamecetet kevés sóval, borssal, cukorral és egy dl vízzel. Hozzáöntjük a fasírtokhoz és kb. 5-10 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Végül egy kis kocka vajat is hozzáadunk.

A salátaöntethez a tejföl felét a bazsalikomsűrítménnyel, a vörösborecettel és sóval, borssal összekeverjük és a salátakeverékre öntjük, összeforgatjuk.

A megfőtt krumplit és répát összetörjük, hozzáadjuk a maradék tejfölt és sóval, borssal fűszerezzük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek