A hagyományos fasírt egy idő után unalmassá válik. Készítsd balzsamecetes szósszal, hiszen ezáltal a húsgolyók szaftosabb, gazdagabb ízt szívnak magukba. Ez a fogás salátával, burgonyával kiegészítve egyenesen mennyei! Ízvilágban az olasz kisvendéglők hangulatát idézi. Ha kedveled az olaszos ízeket, szereted a húsgolyók minden változatát és ennél valami finomat, ezt az ételt könnyedén elkészítheted bármilyen nevezetes alkalomra, de akár egy hétköznapi ebédet is bearanyozhatsz a különleges húsgolyókkal!
Hozzávalók:
- 300 g darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 ml balzsamecet
- kevés vaj
- 1 csomag salátamix
- 1 db paradicsom
- 3 db répa
- 2 db burgonya
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 5 ml vörösborecet
- 15 ml bazsalikompaszta
- 175 g tejföl
- 1 kávéskanál mustár
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A répát és a krumplit megpucoljuk, enyhén sós vízben feltesszük főni. Amíg fő, elkészítjük a fasírtokat.
A darált húst a fokhagymával, mustárral, sóval és borssal összekeverjük és kis gombócokat formálunk. Kevés olajon 4-5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát.
Közben egy kis tálban összekeverjük a balzsamecetet kevés sóval, borssal, cukorral és egy dl vízzel. Hozzáöntjük a fasírtokhoz és kb. 5-10 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Végül egy kis kocka vajat is hozzáadunk.
A salátaöntethez a tejföl felét a bazsalikomsűrítménnyel, a vörösborecettel és sóval, borssal összekeverjük és a salátakeverékre öntjük, összeforgatjuk.
A megfőtt krumplit és répát összetörjük, hozzáadjuk a maradék tejfölt és sóval, borssal fűszerezzük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!